1 Octombrie 2019

Eugen Teodorovici renunta la articolul privind inchisoarea pentru datornici



Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a propus un amendament, in cadrul Consiliului Economic si Social, la proiectul privind inchisoarea pentru cei care nu-si platesc taxele la stat. Astfel, el propune eliminarea din proiect a acelui articol care a produs valva in spatiul public, scrie HotNews.

"Art. 6 este cel care a creat atatea discutii. Il putem lasa la o parte", a afirmat Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Eugen Teodorovici a depus, la jumatate acestei luni, in procedura de urgenta, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu vireaza la timp contributiile care sunt retinute din salarii, pensii, asigurari sociale de sanatate, drepturi de autor si alte venituri.

Initiativa legislativa a ministrului de Finante propune modificarea si completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

"Art. 6 - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani retinerea si neplata, incasarea si neplata, ori, dupa caz, neretinerea sau neincasarea, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si/sau contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege", prevede modificarea adusa prin initiativa legislativa a senatorului PSD.

Intr-o anexa la proiectul de lege, Eugen Teodorovici prezinta lista impozitelor si contributiilor care intra sub incidenta articolului mentionat:

"Impozitul pe dividendele platite de o persoana juridica romana catre o persoana juridica romana. Impozitul pentru veniturile din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva. Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, Impozit pe venitul din salarii si asimilate salariilor. Impozitul pe veniturile din arenda. Impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi. Impozit pe veniturile sub forma de dividende. Impozitul pe veniturile din pensii. Contributia de asigurari sociale. Contributia de asigurari sociale de sanatate. Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. Impozit datorat pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal Contributia la Fondul pentru mediu", arata anexa citata.



Citeste si