Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania (FASFR) si Federatia Studentilor in Medicina Dentara din Romania (FSMDR) isi exprima nemultumirea fata de amanarea datei examenului de rezidentiat pana pe 8 decembrie si solicita un document oficial din partea Guvernului, acceptat si asumat de toate institutiile statului implicate, prin care aceasta data sa nu fie amanata din nou.

"Amanarea datei si a publicarii procedurii de inscriere, a locurilor si posturilor de concurs afecteaza planurile tuturor absolventilor care se pregatesc intens pentru examenul necesar integrarii lor in piata muncii din Romania. In situatia actuala, acestia vor ramane pentru o perioada indelungata fara posibilitatea de a se angaja, cu insecuritatea planurilor facute in perioada urmatoare si cu o incertitudine din partea sistemului in care s-au hotarat sa ramana si sa profeseze, mai ales in contextul in care toti tertii angrenati cauta solutii pentru incurajarea personalului din sistemul de sanatate de a ramane in tara", precizeaza un comunicat al Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania.

Studentii sustin ca exista o nesiguranta si cu privire la data de 8 decembrie, anuntata de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

"In absenta unui act oficial, acceptat si asumat de institutiile implicate, aceasta situatie este inca incerta si nu exista nicio garantie ca nu va suferi amanari suplimentare", precizeaza ei, mentionand in acest sens declaratiile prim-ministrului si ale presedintelui tarii.

"Reiteram faptul ca nu exista niciun beneficiu real pentru studenti din a face din acest examen subiectul unei dispute politice, aparent fara solutionare. De asemenea, saptamana urmatoare va avea loc votul pentru o motiune de cenzura la adresa Guvernului. In urma votului motiunii de cenzura, indiferent de rezultatul acesteia, va exista o perioada de instabilitate politica, in care nu se va putea clarifica situatia examenului de rezidentiat", au aratat studentii la medicina in comunicat.

Citeste si:
Iohannis a refuzat noile propuneri de ministri trimise de Dancila
Iohannis a refuzat noile...

FASMR, FASFR si FSMDR solicita ferm prezentarea, pana in ziua motiunii de cenzura, a unui document oficial din partea Guvernului, acceptat si asumat de toate institutiile statului implicate, precum Administratia Prezidentiala, Ministerele Educatiei Nationale si Sanatatii, Parlamentul Romaniei, Universitatile de Medicina si Farmacie, Directiile de Sanatate Publica, Colegiul Medicilor si Colegiul Farmacistilor, prin care data de 8 decembrie sa devina o certitudine, care sa nu poata suferi o amanare ulterioara, indiferent de rezultatul motiunii de cenzura, mai arata comunicatul citat.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat vineri ca examenul de rezidentiat de anul acesta se amana pentru data de 8 decembrie.

Examenul ar fi trebuit sa aiba loc pe data de 17 noiembrie.

Citeste si:
Fara precedent! Examenul de rezidentiat se amana pentru 8 decembrie
Sorina Pintea: Examenul de...
Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Reactii dupa amanarea examenului de rezidentiat 2019
Setari Cookie-uri