Elevii cu varste intre 6 si 8 ani din scolile de stat din Capitala vor beneficia de sigilarea gratuita a "molarului de 6 ani", prima masea definitiva.

Aceasta initiativa apartine Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care a lansat campania "Sigilarea gratuita a molarului de 6 ani".

"In anul scolar 2018 - 2019, in cele 144 de cabinete scolare stomatologice s-au efectuat 180.000 de tratamente stomatologice. In urma acestei analize, s-a constatat o incidenta crescuta a cariei dentare pe primul molar permanent, pe care noi il cunoastem sub denumirea de molarul de 6 ani, deci elevii care au fost afectati au fost cuprinsi intre varsta de 14 si 17 ani. Ca urmare a acestui fapt, s-a luat decizia implementarii proiectului sigilarii acestui molar ca metoda preventiva de tratament pentru elevii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani", a declarat, intr-o conferinta de presa, medicul stomatolog Mihaela Sora, coordonator al cabinetelor stomatologice scolare din sectorul 2, potrivit Stirilor TVR.

Asistenta stomatologica pentru copii este asigurata in cadrul celor 144 de cabinete stomatologice scolare din Capitala. Toti elevii din scolile din Bucuresti primesc asistenta stomatologica completa si gratuita. Aceasta se refera la consultatii, sigilari, tratamentul cariei dentare, extractii si nu in ultimul rand programe de ortodontie.

Potrivit MIhaelei Sora, cei patru molari de 6 ani reprezinta primii dinti permanenti care apar in jurul acestei varste si au vulnerabilitate crescuta la carie din cauza suprafetei ocluzale neregulate.

Sursa foto: Sursa foto: David Muntean

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri