Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au inchis, temporar, restaurantele La Cocosatu si La Gil, in urma neregulilor constatate in cadrul controalelor desfasurate miercuri, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

"In momentul in care se remediaza problemele pot sa deschida. Asta inseamna de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu inseamna ca o sa stea pana la sase luni pentru ca oamenii au intrat in panica si au inceput sa isi faca curat. Daca ei isi fac treaba si intr-o zi, ceea ce este putin probabil, noi le dam drumul", a declarat Paul Anghel, directorul general al Directiei Control si Supraveghere Piata din ANPC, potrivit Agerpres.

La Gil autoritatile au descoperit conditii igienico-sanitare necorespunzatoare, produse expirate si neconforme si faptul ca nu sunt respectate conditiile de temperatura. De asemenea, tot in cazul acestei unitati este vorba si despre practici comerciale inselatoare.

In cazul acestei unitati, inspectorii au aplicat o amenda de 55.000 lei.

La Cocosatu, amenda s-a ridicat la 20.000 lei si s-a dispus oprirea definitiva de la preparare si consum uman a cantitatii de 52 kilograme de produse diverse.

Citeste si:
Protectia Consumatorilor, amenzi de peste 80 mil. lei
Protectia Consumatorilor,...

Sursa foto: Agerpers / Radu Tuta

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Avertisment: Toxine in ambalajele alimentare din hartie