Spitalul Regional din Craiova va avea 807 paturi si 19 sali de operatie si va dispune inclusiv de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea S-V. Valoarea investitiei ar urma sa se ridice la 600 de milioane de euro. Guvernul Dancila a aprobat luni, in ultima sedinta, indicatorii tehnico-economici. Potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, spitalele regionale ar putea fi gata cel mai curand peste 7 ani.

Spitalul Regional de Urgenta Craiova ar urma sa aiba o suprafata de 165.256 mp si un numar total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitara va avea 19 sali de operatie.

Spitalul va dispune si de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea S-V, dotat cu echipament si adecvat, alte facilitati de sprijin, ce va functiona intr-o cladire separata, unita de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

In premiera, noul SRU va fi construit in jurul unui concept organizational de specialitati medicale grupate in centre. Modelul de functionare se bazeaza pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienti si specialitati medicale, reflectand necesitatea unei relatii de lucru stranse in furnizarea asistentei acute si de urgenta secundara si tertiara:

· Centrul pentru cap si gat cuprinzand specialitati de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofaciala;
· Centrul toracic cuprinzand pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracica, chirurgia cardiovasculara;
· Centrul abdominal cuprinzand gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generala;
· Centrul pentru articulatii, coloana vertebrala si trauma cuprinzand ortopedie & traumatologie, chirurgie plastica, arsuri, chirurgie vasculara;
· Centrul de Medicina Interna cuprinzand dermatologie, medicina interna, reumatologie, boli metabolice si endocrinologie, imunologie, hematologie;
· Centrul pentru mama si copil cuprinzand ginecologie, obstetrica, pediatrie si chirurgie pediatrica, neonatologie.
· Radioterapie si Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie si medicina nucleara.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, si un heliport H-3 cu cerintele sale operationale specifice.

Cladirea va oferi anumite posibilitati de flexibilitate pentru schimbarea utilizarii paturilor sau adaptarea facilitatilor interne atunci cand o parte a internarilor continue vor putea fi evitate si transformate in spitalizari de zi, sau ingrijiri medicale in ambulatoriu.

“La fel ca la Cluj si Iasi, Spitalul Regional de Urgenta Craiova va furniza servicii integrate de inalta calitate, sigure, multidisciplinare pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente si aparatura de cea mai inalta performanta pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic si terapeutice. In 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru aceasta unitate.

De asemenea, de maine incepem incarcarea datelor pentru trimiterea cererii de finantare a Regionalului din Iasi la Bruxelles. Mai mult, tot pentru spitalul din Iasi, in data de 7 octombrie am lansat in SICAP cu control ex-ante procedura de achizitie publica pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. Pregatim la fel si pentru Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri