Peste 900 de carti donate au ajuns in Biblioteca Scolii Gimnaziale Valea Seaca din judetul Iasi, in cadrul campaniei “Pana hat de carte!” lansata de scriitorul Dan Lungu, senator USR de Iasi. “Biblioteca noastra este micuta, dar sa stiti ca avem cititori. Din 300 de cititori inscrisi, cam 80% sunt activi si imi place sa ii indrum spre lecturi bune. Demult nu am mai primit o donatie si stim bine cati bani se aloca pentru a completa fondul de carte”, a declarat Ionela Apetrei, profesor de limba romana si coordonator al bibliotecii scolii.
Campania publica de strangere de carte pentru bibliotecile din mediul rural a fost lansata in martie 2017, de catre senatorul USR Dan Lungu, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro. Pana in prezent, peste 9.000 de volume au fost stranse si trimise in bibliotecile din 15 comune iesene. Cartile stranse sunt donatii pe care iesenii le fac in centrele partenere de colectare a cartilor.

Profesoara Ionela Apetrei, coordonatorul Bibliotecii Scolii Gimnaziale Valea Seaca, a declarat ca “aveam peste 3.000 de volume, iar acum ne ducem usor spre 5.000, dupa donatie. Acum am un motiv in plus sa-i chem pe copii la biblioteca, sa le spun sa mai lase activitatea pe ecranele lor, sa descopere lumea minunata a literaturii”.

Dan Lungu a povestit ca a gasit in Valea Seaca “o biblioteca vie, placuta, una in care sigur voi reveni pentru o intalnire cu elevii. Fondul de carte este mic, asa ca orice donatie vine ca o incurajare, nu numai pentru copii, ci si pentru bibliotecari sau profesorii de romana. Campania noastra reuseste sa ajunga acolo unde s-au sters demult urmele unor vizite necesare. Am facut o selectie din donatiile noastre, astfel incat sa se potriveasca cu ceea ce ar putea sa le fie de folos la gimnaziu, cu titluri clasice, dar si noutati”.

Comuna Valea Seaca este o comuna in judetul Iasi, Moldova, Romania, formata din satele Contesti, Topile si Valea Seaca (resedinta). Trei obiective din comuna Valea Seaca sunt incluse in lista monumentelor istorice din judetul Iasi ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca situri arheologice: situl din „Dealul Obstei”, situl de la „Tintirim” si situl de pe „Dealul Catargii”. La recensamantul din 2011, comuna inregistra 5.471 locuitori.

Unde poti dona carti, pentru bibliotecile rurale iesene:
  • Donatorii pot veni cu volumele la sediul Biroului Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Maracineanu, mezanin.
  • Donatiile pot fi lasate si in locatiile partenere: Retro Cafe: Str. Lascar Catargi, nr. 50; /
    Meru: Bld. Carol I, nr. 3; / Cafeneaua Noastra: Str. Sf. Lazar, nr. 30.
  • “Cei care vor sa doneze şi se afla in imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus mentionate pot apela 0725 321 313 si o echipa de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua”, se arata in comunicatul de presa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri