Guvernul a decis, in sedinta de luni, suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 5 milioane de lei pentru efectuarea in regim de urgenta a unor lucrari de investitii la taluzul de pe malul stang al Canalului Dunare-Marea Neagra, afectat de o alunecare de teren, anunta Agerpres.

Suma a fost alocata din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului pentru realizarea in regim de urgenta a unor lucrari de investitii de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatii naturale produse ca urmare a alunecarii de teren care a afectat taluzul Canalului Dunare-Marea Neagra, mal stang, intre km 56+989 (km 7+ 421 navigatie) si km 57+217 (km 7+193 navigatie)".

In luna mai a acestui an, in zona localitatii Cumpana, in apropiere de Constanta, malul canalului Dunare-Marea Neagra s-a surpat, alunecare de teren situandu-se, in unele portiuni, la cativa metri de casele oamenilor, informa Digi24.ro.

In august, o noua fisura a aparut in urma unei furtuni in taluzul Canalului Dunare - Marea Neagra, in localitatea Cumpana, iar falia aparuta anterior la sapte metri de curtile caselor din zona s-a prabusit. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a decis evacuarea de urgenta a opt gospodarii din localitatea Cumpana, puse in pericol de alunecarile de teren de pe malul Canalului Dunare - Marea Neagra.

Canalul Dunare-Marea Neagra este un canal navigabil aflat in judetul Constanta, Romania, ce leaga porturile Cernavoda de pe Dunare si porturile Constanta Midia Navodari de la Marea Neagra, scurtand drumul spre portul Constanta cu aproximativ 400 km.

Citeste si:
Radu Florescu, Cheil Centrade: Realitatea e ca TV-ul creste constant
Radu Florescu, Cheil...

Sursa foto: Digi24.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CFR executa lucrari pentru cresterea vitezei intre Buftea si Peris