30 de centre si baze de salvare vor fi dotate cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie, in urma unui parteneriat intre Ariston Thermo Romania si Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani (Salvamont).

Peste 700 de profesionisti si voluntari, care asigura patrularea preventiva si participa anual la misiuni de salvare in cele 24 de judete cu zona montana din tara, vor beneficia astfel de incalzire si apa calda menajera in bazele Salvamont.

„Ne bucuram ca salvatorii montani vor beneficia de conditii mai bune in centrele de salvare, mai ales acum in apropierea sezonului de iarna. Datorita parteneriatului cu Ariston, putem scurta timpii de reactie in interventiile de salvare, actiuni care de cele mai multe ori au loc in conditii meteo extreme”, afirma prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Printre centrele de salvare care vor fi dotate cu echipamente Ariston se numara si cele situate in Zarnesti, Cota 2000 - Transfagarasan, Targu-Jiu, Lacul Rosu, Bran, Busteni sau Padina. In functie de dimensiunea si caracteristicile tehnice ale spatiilor, Ariston va dona centrale termice cu puteri cuprinse intre 24 si 70 de kW, in timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse intre 30 si 300 de litri.

„Suntem constienti ca actiunile de salvare montana nu sunt posibile fara pregatire sustinuta, efort fizic si emotional intens, dar mai ales fara infrastructura. Prin acest parteneriat continuam angajamentul asumat la nivel global de a duce confortul chiar si acolo unde acesta nu este doar greu de obtinut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea intr-un loc mai confortabil”, spune Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Parteneriatul cu Salvamont face parte din initiativa regionala - Ariston Comfort Challenge, aflata in al doilea an de desfasurare, cu obiectivul asumat de a duce confortul in locuri unde acesta pare imposibil de obtinut.

In cadrul acestei initiative, Ariston Thermo Romania continua si in 2019 parteneriatul cu Crucea Rosie Romana. Astfel, compania va continua sa doneaze boilere electrice performante in peste 20 de judete catre institutii de invatamant, camine de batrani sau centre de recuperare medicala. De echipamentele Ariston vor beneficia persoane pentru care apa calda este de cele mai multe ori un lux.

Prima misiune Ariston Comfort Challenge a avut loc in 2018, in Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare si a construit, pe un teren inghetat, cu diverse adversitati, o casa modulara inovatoare si calduroasa, denumita Ariston Comfort Zone. Casa a fost donata Universitatii din Copenhaga pentru ca echipa de savanti de aici sa poata cerceta impactul schimbarilor climatice asupra zonei arctice chiar si in sezonul de iarna, cand temperaturile sunt extrem de scazute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri