Examenele prin care se obtine licenta de pilot date in aceasta toamna au fost fraudate, candidatii pacalind testele la 18 materii cu ajutorul unui grup de WhatsApp, scrie Libertatea.

Pe 5-8 august 2019 si 29 august 2019 (la Scoala de Aviatie Civila – SSAvC) si pe 9-10 august 2019 (la Autoritatea Aeronautica Civila Romana – AACR), ambele institutii de stat, au fost date examenele pentru “pilotii particulari”, primul dintre cei trei pasi pe care ii face un pilot de linie. Cu aceste examene, urmate de teste practice, Autoritatea iti da licenta de pilot particular, cu care poti zbura “doar singur sau alaturi de un prieten”, dupa cum au explicat reprezentantii AACR.

Daca vrei sa inaintezi ca pilot comercial, dai alte doua examene, tot la Autoritate, unul, de asemenea, pe hartie si doar ultimul pe calculator. Libertatea le-a aratat sefilor Autoritatii, o institutie vitala, care supravegheaza in Romania respectarea sigurantei zborului la standardele Uniunii Europene, mesajele si pozele de pe telefoane, in care se vede cum cursantii au trucat 18 examene la 9 materii, primul examen la Şcoala, al doilea chiar la Autoritate. “Nu am crezut ca asa ceva se poate intampla!”, au spus, uluiti, Armand Petrescu si Tudorel Roman, primii doi oameni din organigrama AACR, cand au vazut probele aduse de ziar.

Conducerea Autoritatii informat luni ca a numit o comisie interna care va analiza situatia si ca, pana atunci, ”procesul de licentiere pentru pilot PPL pentru toti cei promovati este suspendat”. Cealalta institutie de stat unde s-a fraudat examenul, Scoala de aviatie, a refuzat orice comentariu. Directorul scolii este George Barbu, noul sef al TAROM, scrie ziarul citat in articolul ce poate fi citit integral aici.

Citeste si:
ISU, dupa imaginile de la Colectiv: Exista in format original la noi
Reactia ISU, dupa ce...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Descinderi la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov, la ginecologie
Setari Cookie-uri