Tragedia de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, reprezinta momentul care i-a marcat pe cetateni si salvatori, deopotriva, arata Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), pe pagina de Facebook, scrie Agerpres.

"30 octombrie 2015 - Momentul care ne-a marcat pe fiecare dintre noi, cetateni si salvatori, deopotriva. Momentul in care zeci de tineri si-au pierdut viata in incendiul de la clubul Colectiv, desi efortul echipajelor operative care au intervenit in acea noapte a existat. Pentru pompierii militari, fiecare misiune conteaza, iar cand e soldata cu pierderi de vieti omenesti lasa urme adanci si ridica mereu intrebarea daca ceva a lipsit, daca puteau face mai mult si mai bine pentru castigarea luptei cu viata. Sute de pompieri, zeci de medici, asistenti si forte ale altor structuri au actionat atunci pentru gestionarea rapida a situatiei care parca nu se mai termina", a precizat miercuri IGSU.

Potrivit sursei citate, "in lupta cu secundele, salvatorii au dat totul".

"Imaginea momentului nu dispare, nici dupa patru ani si, inevitabil, ea revine ori de cate ori colegii nostri pleaca in misiuni ce se pot transforma in adevarate tragedii pentru cei implicati. Sentimentele traite atunci si durerea simtita de membrii echipelor de interventie aveau sa fie zilnic lucrate cu personal specializat. Numai asa lupta pentru salvarea altor vieti putea sa continue... multe lacrimi, perseverenta si forta interioara. Din respect pentru cei care ii pretuiesc si le apreciaza munca in slujba semenilor, au datoria sa mearga inainte, spre alte si alte misiuni... cu aceeasi putere, pentru ca altul sa traiasca. Gandurile de ieri, de astazi si din fiecare zi se duc spre cei aflati in suferinta si familiile care si-au pierdut oameni dragi. Dumnezeu sa-i odihneasca, in tihna, pe cei care nu mai sunt printre noi!", se mai arata in postare.

Peste 60 de persoane si-au pierdut viata in urma tragicului eveniment petrecut in seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucuresti, situat in str. Tabacarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity sustinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit in timpul concertului s-a extins rapid, soldandu-se cu numeroase persoane decedate si ranite.

Citeste si:
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil
Nicolae Banicioiu, audiat in...

Sursa foto: By Cristiana Apostol / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarul interventiei pompierilor la Colectiv, la Parchetul Militar