Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, de la Asociatia Daruieste Viata, au reactionat dupa declaratiile controversate ale Gabrielei Firea de marti seara, in care recunoaste ca a dat share unei postari referitoare la dotarea spitalului si spune ca nu i se cunoaste un mare merit - acela ca ea a dat terenul pe care se construieste spitalul pentru copiii bolnavi de cancer. "Noi mergem mai departe. Si da, cautam avocati! Iar cu banii castigati din proces vom mai face ceva pentru copiii nostri", au anuntat fondatoarele ONG-ului. La randul rau, Vlad Voiculescu a declarat ca o va da si el in judecata pe Gabriela Firea, care vede "o conspiratie" si nu intelege ca nu exista un interes ascuns.

„Jurnal de seara cu spital si primar.

CAUTAM AVOCAT! Nu pot sa privesc un om care minte fara sa reactionez. Daca nu sunt fata in fata cu el pentru mine e foarte greu. Nu am putut sa o privesc pe Gabriela Firea in seara asta la Digi24.
Tot timpul insa am primit sms uri, mesaje pe FB, whatsup, telefoane. Prietenii mei erau oripilati.
Da, e oribil. Dar mult mai oribila e umilinta SI DUREREA pe care o traiesc parintii ce nu isi pot salva copiii. Pentru ca din cauza acestor incompetenti nu exista medicamente, nu exista spitale, ne-au plecat doctorii si asistentele.

Noi mergem mai departe. Si da, cautam avocati! Iar cu banii castigati din proces vom mai face ceva pentru copiii nostri”, a fost postarea lui Carmen Uscatu, imediat dupa declaratiile Gabrielei Firea de marti seara.

Totodata, invitate miercuri la Digi24, Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu i-au dat replica Gabrielei Firea. „Doamna Gabriela Firea se pare ca a devenit statul roman. E ceva socant”, au spus cele doua fondatoare ale Asociatiei „Daruieste Viata”. Potrivit acestora, primarul general al capitalei nu are nicio contributie la acest spital, deoarece hotararea de consiliu local la care a facut referire se refera la demolarea unor ruine de pe terenul pe care a fost facuta constructia.

Asociatia Daruieste Viata: Doamna Gabriela Firea se pare ca a devenit statul roman

Gabriela Firea a recunoscut marti seara ca a dat share pe Facebook unei postari referitoare la dotarea spitalului oncologic pentru copii, construit din donatii. Edilul general invoca libertatea de exprimare. In plus, a spus ca nu i se cunoaste un mare merit - acela ca ea a dat terenul pe care se construieste spitalul pentru copiii bolnavi de cancer.

"Terenul apartine statului roman, doamna Firea nu ne-a dat terenul. De cand exista Spitatul Marie Curie administreaza acest teren, ni l-a pus la dispozitie. Ne-am ocupat de tot ce inseamna avize si autorizatii. Extrasul de carte funciara nu precizeaza niciunde ca terenul apartine Primariei Capitalei sau CGMB. In document era scris ca proprietar statul roman. Doamna Gabriela Firea se pare ca a devenit statul roman si isi asuma un merit. E ceva socant. Noi a trebuit sa alergam mai bine de o luna de zile sa aflam si sa constituim statul roman, care este format din Ministerul de Finante, Primaria sectorului 4, iar de la Primaria Capitalei doamna Firea ar trebui sa va puna la dispozitie acel document pe care l-a aratat ieri. In Consiliul General s-a aprobat demolarea unor ruine care erau pe acel teren, e o procedura standard. Doamna Firea n-are niciun fel de contributie, iar faptul ca ar fi dat terenul asta tot nu e un merit. Doamna Firea nu este stapana acestui oras, este doar un administrator. Cred ca nici Ceausescu nu-si asuma lucrurile din tara asta pe persoana fizica. Bucurestiul nu este al doamnei Gabriela Firea, este al nostru al tututor", a reactionat, miercuri, Oana Gheorghiu.

Vlad Voiculescu a anuntat ca o va da si el in judecata pe Gabriela Firea

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii si candidatul PLUS la alegerile locale pentru Primaria Capitalei, a raspuns afirmatiilor facute de Gabriela Firea, aseara, pe marginea construirii primului spital oncologic pentru copii din Romania, din donatii. El a spus ca primarul general al Capitalei vede „o conspiratie” si nu poate intelege ca nu exista un interes ascuns. In final, Vlad Vociulescu a anuntat ca o va da si el in judecata, la fel ca fondatoarele Asociatiei „Daruieste Viata”, scrie Digi24.

„Cred ca in primul rand ar trebui sa ne uitam la atitudinea doamnei Firea si ar trebui sa o punem in context. E o atitudine de jupan, ca si cum Bucurestiul ar fi in stapanirea cuiva si anume in stapanirea domniei sale. Punand asta in context vedem cum s-au comportat toti baronii PSD si vedem ca dansa se comporta exact la fel. Considera ca Bucurestiul este propria mosie, asa incat lumea trebuie sa-i recunoasca meritele, ca Primaria Bucuresti, adica dansa!, a dat un teren, a facut acest mare scrificiu, sa ofere terenul, foarte valoros, de un milion de euro, pentru ca cineva din bani privati sa construiasca un spital pentru ca statul nu este in stare in ultimii 30 de ani, sub guvernarea PSD in majoritate”, a adaugat el.

„Ce este demn de observat, m-am uitat la toata emisiunea aseara, m-a socat, niciun moment nu a vorbit despre altcuiva decat probleme sale si probleme PSD. De ani de zile urmaresc, intotdeauna este despre problemele sale politice si problemele politice din PSD. Despre asta vorbeste incontinuu. Totul pare un rumegus, despre ia puterea, da puterea. Totul este in aria. Atunci cand cineva iese din aria asta si face ceva real totul pare dubios, trebuie sa fie cumva o conexiune politica. Nu pot cuprinde cu mintea, aproape ca imi provoaca mila, pentru ca in mintea domniei sale totul trebuie sa fie legat de vreun interes, ceva abscons, o conspiratie”, a afirmat el.

„Nu e vorba numai de coruptie, este o incapacitate cronica a statului, a oamenilor care au mers in direactia aceea. Sunt multi functionari care vor sa-si faca bine treaba, dar la nivel de varf sunt oameni care isi urmaresc propriile interese”, a completat fostul ministru.

Vlad Voiculescu va merge si el in instanta impotriva Gabrielei Firea: „Povestea mea e mai veche. Am strans peste o mie de articol in care doamna Firea ma defaimeaza. M-a facut traficant de organe in 2016. Dansa si cu oamenii apropiati dansei. E o serie de aberatii care vor trebui probate in tribunal”.

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri