Adriana Cotel (35 de ani), protejata lui Darius Valcov, propulsata de acesta in cele mai puternice pozitii din sistemul de sanatate, a fost numita luni de ministrul demis al Sanatatii in functia de director interimar al Institutului Clinic Fundeni, una dintre cele mai mari unitati medicale din tara.

Informatia a fost publicata de Emanuel Ungureanu, deputat USR si vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, pe pagina sa de Facebook, si confirmata ulterior, pentru HotNews.ro, de medicul Alina Tanase, pana azi managerul interimar al spitalului.

"Incredibil! Ultima mizeriei a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea! Mincinoasa pesedista Pintea, a numit-o azi, pe fosta tiitoare a lui Valcov, fosta presedinta CNAS, Adriana Cotel, manager la...Institutul Clinic Fundeni! PSD trebuie sa dispara cu toate pintele si valcoavele care sugruma sistemul sanitar! Tupeul Sorinei Pintea este incredibil si arata firea rapace si lacoma de putere a acestei doamne, care a pacalit multa lume cu lacrimile de crocodil, produse la comanda, la ore de maxima audienta!", a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Ascensiunea Adrianei Cotel

In toamna anului trecut, Adriana Cotel era numita sefa a Agentiei Nationale a Medicamentului , institutie pe care a condus-o timp de 4 luni (octombrie 2018 - ianuarie 2019). Pe 25 ianuarie, Adriana Cotel a fost numita presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, printr-o decizie a premierului Viorica Dancila.

Potrivit sursei citate, Adriana Cotel ar fi o apropiata a lui Darius Valcov, fost ministru al Finantelor si fost consilier al premierului Viorica Dancila.

In perioada de 4 luni in care a condus Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, CV-ul Adrianei Cotel nu a fost publicat pe site-ul institutiei.

La momentul numirii Adrianei Cotel la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, singurele date privind studiile si experienta ei profesionala erau disponibile pe profilul sau de Linkedin: aici aparea informatia ca Adriana Cotel a studiat la "Universitatea din Bucuresti", fara alte precizari. La capitolul "experienta profesionala" figura doar perioada de 4 luni in care a condus Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 - ianuarie 2019).

Adriana Cotel a lucrat, inainte de a fi numita sefa a Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, la Alvogen Romania, companie producatoare de medicamente.

"O femeie de 35 de ani conduce, de cinci saptamani, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) fara ca statul roman sa ofere vreo informatie despre cine este si ce pregatire profesionala o recomanda pentru aceasta functie. Adriana Cotel refuza sa-si publice CV-ul desi raspunderea pe care o are este uriasa: se ingrijeste de soarta celor 16 milioane de asigurati din Romania si administreaza un buget de 7 miliarde de euro", scria, in luna martie, Recorder.ro.

Tot in luna martie au circulat informatii ca Adriana Cotel ar fi urmat sa fie impusa de Darius Valcov la conducerea Ministerului Sanatatii, in locul Sorinei Pintea, lucru care nu s-a mai intamplat insa.

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri