Valcea: Incendiul din Dragasani nu a fost stins nici dupa 48 de ore

Cetatenii care locuiesc in apropierea depozitului de anvelope din Dragasani, unde a izbucnit un incendiu sambata dimineata, au fost din nou avertizati luni, printr-un mesaj Ro-Alert, sa se protejeze impotriva fumului degajat, acesta fiind toxic.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea, in zona sunt intensificari ale vantului care au determinat imprastierea fumului pe o raza de circa 5 kilometri.

Pompierii militari intervin de aproape 48 de ore pentru singerea flacarilor izbucnite in doua anexe, cu o suprafata de circa 80 mp, in care se aflau depozitate peste 200 de tone de cauciuc.

"Se intervine in continuare, pana la primele ore ale diminetii (luni - n.red.) reusindu-se relocarea si stingerea a circa 50% din cantitatea de cauciuc afectata. Din cauza intensificarii vantului, au reaparut degajari de fum si s-a reimpus avertizarea populatiei prin intermediul aplicatiei Ro-Alert.

Se intervine in continuare cu sase autospeciale de stingere si doua utilaje pentru relocarea si stingerea intregii cantitati de deseuri de cauciuc afectate", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Valcea, Catalin Popescu.

Cetatenii din zona au fost alertati prin Ro-Alert si sfatuiti sa evite sa se apropie de incendiu si sa se protejeze impotriva fumului degajat si sambata, cand a fost anuntat evenimentul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri