Iulian Serban Sanducu, soferul unui VW Touareg care a sicanat si lovit, in 2015, un autoturism Dacia Logan in zona Fantanii Miorita, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor calificat.

Ca pedeapsa complementara, Iulian Serban Sanducu nu are voie sa mai conduca un autovehicul pe o perioada de cinci ani, dupa ce iese din inchisoare, fiindu-i confiscat si autoturismul.

De asemenea, el trebuie sa plateasca 14.000 de euro catre patru parti vatamate. Pana la plata acestei sume, judecatorii au pus sechestru pe o casa si un teren care ii apartin soferului.

Initial, la Tribunalul Bucuresti, Iulian Serban Sanducu a fost achitat de judecatori, insa CAB a admis apelul procurorilor si a decis ca soferul sa primeasca cinci ani inchisoare, decizia fiind definitiva.

Procurorii sustin ca, pe 4 iulie 2015, in jurul orelor 10,15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Fantanii Miorita, pe sensul de iesire din Bucuresti, in conditiile unui trafic intens, Iulian Serban Sanducu a avut un comportament sicanator si agresiv fata de un alt participant la trafic - Constantin Florin, aflat intr-un autoturism marca Dacia Logan, impreuna cu parintii sai.

Citeste si:
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Valeriu Zgonea, condamnat in...

Anchetatorii arata ca, in momentul in care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circuland cu o viteza de aproximativ 90 km/h, Sanducu a franat brusc si a virat violent in directia autoturismului Dacia, intrand in coliziune cu acesta in mod intentionat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acrosand in traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecand la foarte mica distanta de un pieton (persoana vatamata Cristina Iuliana Brad), a escaladat rampa de pamant ce acopera baza piciorului podului feroviar din zona, ramanand suspendat in imediata apropiere a acestuia.

Sursa foto: Captura YouTube

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Dragnea forteaza iar iesirea din inchisoare
Setari Cookie-uri