1 Decembrie 2019

Cel mai lung mititel din lume, de 215,7 metri, preparat la Festivalul ''D'ale porcului'' din Oradea



Organizatorii Festivalului-concurs ''D 'ale porcului'' de la Oradea au preparat duminica, de Ziua Nationala a Romaniei, cel mai lung mititel din lume, avand o lungime de 215,7 metri, performanta pentru care a fost folosit un aparat vechi de 150 de ani si care va fi transmisa pentru a fi inregistrata in Cartea Recordurilor, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorului Nicolae Pop, presedintele Asociatiei culturale D'art, recordul a fost realizat de echipa "D'ale porcului" impreuna cu firma Andromi si cu ajutorul a 30 de voluntari.

"Pregatirile au durat circa doua ore, iar munca efectiva, circa o ora, cu ajutorul de nepretuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pasta de carne, in amestec, mititelul fiind pregatit manual cu un aparat vechi de circa 150 de ani", a declarat, pentru AGERPRES, Nicu Pop.

Echipa a fost coordonata de Sorin Mudura si Nicolae Pop. "Mititelul" s-a vandut, ulterior, la bucati de un metru, pentru cei care vor sa fie parte a recordului, fiecare primind un "document oficial" pe care scrie "Am mancat metrul numarul cutare din Cel mai lung mititel din lume".

Intreaga actiune a fost filmata, urmand sa fie transmisa, in zilele urmatoare, spre omologare la Asociatia Cartea Recordurilor.

La editia de anul trecut a Festivalului D'ale porcului (a cincea), organizatorii au stabilit un alt record mondial, fiind preparat "cel mai lung caltabos din lume", de 208,2 metri, confirmat de Asociatia Cartea Recordurilor din Romania.

"Filmarea cu realizarea celui mai lung caltabos din lume este trimisa spre omologare catre cei de la Guinness. Recordul este omologat pe Romania. Nu avem ce face decat sa asteptam. Presupune niste costuri foarte mari sa vina ei sa inregistreze povestea. E foarte complicat. E o procedura pe care, daca n-o platesti, trebuie sa te adresezi lor cam cu un an si jumatate inainte. Ulterior, numai ei hotarasc momentul in care iti vine hartia. De la Guinness nu-l avem inca. El este confirmat de Asociatia Cartea Recordurilor din Romania, e pe site, avem certificat cu stampila, avem filmarea completa a masuratorii, asteptam", a mai declarat Nicu Pop.



Citeste si