Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ca exista intentie si vointa din partea autoritatilor ca programul "After School" sa fie generalizat in toate scolile din Romania, pentru "toti elevii", acesta urmand sa functioneze pe baza unui voucher educational acordat parintilor.

Potrivit Ralucai Turcan, acest lucru ar putea fi posibil incepand cu anul scolar urmator.

"'After school in Romania' avem intentia si vointa sa il generalizam in toate scolile, pentru toti elevii si nu doar in scoli, ci si in spatiu privat, pentru ca el functioneaza pe baza de voucher educational intr-o finantare cumulata fonduri europene cu buget de stat. Noi ne propunem din urmatorul an educational. Un voucher cu scop exclusiv educational, care se acorda parintilor prin consiliul de administratie al scolii si inspectoratele scolare si cu care parintii pot sa opteze pentru diferite programe after school fie in scoala, fie in spatiul privat", a explicat Raluca Turcan, citata de Agerpres.

Vicepremierul a participat miercuri la deschiderea oficiala a Conferintei nationale "Creatori de Educatie", organizata in cadrul proiectului "Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti".

Citeste si:
Turcan anunta reduceri de personal la ministere
Turcan anunta reduceri de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vrea Ministerul Educatiei sa dezvolte cercetarea in Romania