Doua kilograme de acte a cantarit ca a depus Dana Bota, neurooncolog si prodecan la Universitatea din Irvine, California, de cand a inceput, acum un an, procesul de echivalare in Romania a rezidentiatului si supraspecializarii obtinute in Statele Unite. Insa nici macar acum nu l-a putut finaliza, lovindu-se la tot pasul de birocratia excesiva, scrie Libertatea.

Cercetator si neurooncolog, Daniela Bota este in prima linie a razboiului cu una dintre cele mai cumplite maladii: cancerul la creier.

Este prodecan al UC Irvine si chief scientific officer (director de cercetare), pozitie din care coordoneaza peste 500 de studii clinice. Generozitatea pacientilor care participa la cercetare Daniela si sotul ei, Robert, au plecat din tara in anul 1997, imediat dupa absolvirea facultatii. Robert era atras de psihiatrie, ea isi dorea sa faca cercetare fundamentala. Voia sa dezlege puzzle-uri medicale, insa aici lipseau resursele.

Peste Ocean, Daniela si-a dat doctoratul in biologie moleculara, apoi a facut rezidentiatul in neurologie si s-a supraspecializat in neurooncologie. In timpul rezidentiatului, o impresionasera reziliența, curajul si generozitatea pacientilor cu cancer in fata suferinței: “Sunt pacienți foarte generosi, interesați sa participe la studiile clinice si sa ne ajute sa avansam in cercetare, care de multe ori nu ii va ajuta pe ei, ci ne va ajuta pe noi si va ajuta viitorii pacienti”.

Citeste mai multe pe Libertatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri