Campania de plantare initiata de OMV Petrom, „Romania planteaza pentru maine”, s-a incheiat pe 30 noiembrie, aducand impreuna sapte ONG-uri de mediu si aproximativ 3.000 de voluntari, care au plantat 71.000 de puieti in 7 judete din tara pe o suprafata de 13,5 hectare, anunta compania printr-un comunicat de presa.

Aproape 3.000 de voluntari, dintre care 650 de angajati OMV Petrom, au plantat peste 15 specii de copaci.

La inceputul lunii noiembrie, OMV Petrom a demarat campania de impadurire in 7 judete din tara, alaturi de ONG-urile: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Padurea Copiilor, Plantam Fapte Bune in Romania, Viitor Plus, Pro Eco Tur si Parcul Natural Vacaresti, reusind astfel sa planteze peste 70.000 de puieti, in locatiile: Corbu (Constanta), Bistret (Dolj), Vanatorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomita), Parcul Vacaresti (Bucuresti), Marsani (Dolj), Tinosu (Prahova), Videle (Teleorman).

In urmatorii trei ani, ONG-urile partenere vor asigura mentenanta zonelor plantate. OMV Petrom va continua initiativa si anul viitor, in primavara, cand isi propune sa depaseasca numarul de puieti plantati in aceasta toamna. Incepand din anul 2008, in cadrul campaniilor OMV Petrom, au fost plantati peste 700.000 de copaci.

Retail jobs

OMV Petrom este o companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfarsitul lui septembrie 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.
OMV Petrom contribuie la bugetul de stat cu 27,8 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2018.

Citeste si:
Ideea unui start-up: Faci cumpărături online și plantezi și un copac
Idee inedită a unui start-up...

In perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F