Romania se situeaza pe penultimul loc in Uniunea Europeana dupa numarul de consultatii la medicul stomatolog, potrivit unui raport realizat de Eurostat.

Astfel, in 2017, Romania a inregistrat, in medie, 0,4 consultatii la medicul stomatolog pe locuitor, al doilea cel mai redus numar din UE, dupa Cipru (0,1 consultatii).

Statul roman este urmat, in coada clasamentului european, de Danemarca (0,5 consultatii/locuitor), Ungaria (0,7) si Marea Britanie (0,8).

La polul opus, olandezii viziteaza cel mai des medicul stomatolog (2,8 consultatii/locuitor anual), fiind urmati de cehi (1,6), lituanieni (1,6) si germani (1,5).

In acelasi timp, cu privire la numarul de consultatii la un medic, Romania se situeaza pe locul 19 din 23 de state membre ale UE pentru care exista date, cu 5 consultatii pe locuitor in 2017. La polul opus, cele mai multe consultatii la un medic se inregistreaza in Ungaria, Slovacia (ambele 10,9 consultatii/locuitor anual) si Germania (9,9), iar cele mai putine – in Cipru (2,1), Suedia (2,8) si Danemarca (4,3).

Retail jobs

Doar 6 din 10 romani au vizitat cel putin o data medicul dentist in 2018

Potrivit unui studiu realizat de catre Millward Brown Romania in ianuarie 2019, doar 6 din 10 romani au vizitat cel putin o data medicul dentist in ultimul an, iar 30% dintre gospodariile care au copii in intretinere nu au fost niciodata cu cel mic la dentist.

De ce au fost romanii la dentist in 2018? In continuare, cariile raman afectiunea nr.1, dar si ingrijirea dintilor a crescut ca pondere: peste 40% vin sa isi faca igienizari si 35% sa isi albeasca dintii, fata de anii trecuti cand mergeau majoritar in caz de infectii sau durere.

Sursa foto: alphaspirit/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri