Marian Burcea, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in timpul Guvernului Grindeanu, trimis in judecata in dosarul decontarilor fictive, este singurul candidat la postul de manager al Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, scrie G4Media. Contactat de jurnalisti, acesta a sustinut ca este nevinovat si ca si-a „luat corvoada” de a deveni manager al spitalului, la rugamintea colegilor. Dosarul sau de candidatura a fost validat de comisia de concurs, iar in 16 decembrie urmeaza sa-si prezinte proiectul de management.

Marian Burcea, in varsta de 63 de ani, este in prezent manager interimar al spitalului, numit in luna septembrie a acestui an de ministrul Sorina Pintea. Anterior, a ocupat functia de director medical al spitalului.

Marian Burcea a precizat ca dosarul in care este trimis in judecata este in camera preliminara de un an si jumatate si ca, din punctul sau de vedere, acesta va fi restituit procurorilor, pentru ca „nu exista nicio proba”. Burcea a spus ca este invinuit pentru ca, in 2017, in calitate de presedinte al CNAS, i-ar fi „lasat sa fure pe unii care furau din 2014 si care erau supravegheati de SRI”.

„Inainte de nenorocirea aceasta, procurorul-sef al DNA de la acea vreme le-a cerut procurorilor, intr-o sedinta, sa nu mai stea cu fundul pe dosare, si doamna Mirica m-a gasit pe mine”, a mai spus Burcea.

Marian Burcea a sustinut ca este „imoral” ceea ce i s-a intamplat, ca este nevinovat, „singura vina” fiind ca a stat 100 de zile in functia de presedinte al CNAS, unde a acceptat sa fie numit ca sa ajute oameni. „M-am dus sa ajut oameni, nu am luat o apa minerala de la nimeni. Dimpotriva, am platit eu din buzunar apa si cafea pentru protocol”, a adaugat acesta.

Citeste si:
Directorul general al CNAB a demisionat din functie
Directorul general al...

„Cine fura trebuie sa plateasca, dar nu un om care nu a facut nimic. Toata cariera mea este fara pata, am mii de pacienti operati. Am 63 de ani, pana acum nu am fost niciodata intr-o sala de judecata”, a subliniat Burcea.

Intrebat daca este moral sa devina manager de spital in conditiile in care este trimis in judecata intr-un caz de fraudare a banilor din sanatate, Marian Burcea a sustinut ca si-a depus candidatura la rugamintea colegilor.

„M-au rugat toti colegii, au spus ca trebuie sa fiu eu, ca altfel nu are cine. (…) Nu sunt condamnat, nu stiu daca dosarul va ajunge in instanta. La rugamintea colegilor mi-am luat si aceasta corvoada”, a afirmat Burcea.

Intrebat de ce nu a asteptat totusi ca instanta sa se pronunte, Marian Burcea a replicat: „Daca asteptam dosarul, daca trece de camera preliminara, eu nu mai apuc”.

Citeste si:
Asiguratii la stat vor putea plati diferenta de tarif la privat
Pacientii asigurati la stat...

Potrivit Regulamentului de concurs, conditiile pe care persoanele care candideaza la postul de manager al spitalului trebuie sa le indeplineasca sunt urmatoarele: cunosc limba romana, scris si vorbit; sunt absolventi ai unei institutii de de invatamant superior medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolventi ai unor cursuri de management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii, ori sunt absolventi ai unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata, potrivit legii; au cel putin 2 ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de ,unga durata, conform legii; nu au fost condamnate pentru savarsirea vreunei infractiuni comise cu intentie, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea; sunt apte din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic); nu au implinit varsta standard de pensionare.

Sursa foto: Agerpres / Simion Mechno

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Min. Muncii asigura ca si Casele de Pensii vor avea acces la REVISAL
Setari Cookie-uri