Cheltuielile dintr-o gospodarie din Romania se ridica la un total de 4.050 de lei lunar, iar peste 2.400 de lei se duc in fiecare luna pe consum si doar 35 de lei pe investitii. In plus, 8% dintre cheltuielile de consum, adica 202 lei, sunt alocati luna de luna cumparaturilor de bauturi alcoolice si tigari.

Potrivit INS, in trimestrul al doilea din acest an, veniturile banesti ale romanilor au fost, in medie, de 4.390 lei lunar pe gospodarie (1.694 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 375 lei lunar pe gospodarie (145 lei pe persoana).

O gospodarie analizata este formata din 2,6 persoane.

In acelasi timp, cheltuielile totale ale populatie s-au ridicat laa 4.049 lei lunar pe gospodarie (1.562 lei pe persoana) si au reprezentat 85,0% din nivelul veniturilor totale.

Din totalul cheltuielilor, peste 2.400 de lei au fost reprezentante de cheltuieli de consum. Astfel, cea mai mare parte din banii romanilor merg catre achizitia de produse agroalimentare si bauturi nealcoolice - 824 lei pe luna.

Citeste si:
La cat se ridica veniturile si cheltuielile romanilor
Gospodariile din Romania au...

Intr-o gospodarie, alti 350 de lei sunt alocati cheltuielilor pentru locuinta, apa, electricitate, gaze si alti combustibili, dar si 202 lei pentru achizitia de bauturi alcoolice si tigari.

La polul opus, romanii cheltuiesc cel mai putin pentru educatie, adica doar aproape 15 lei pe luna (echivalent calculat la 2,6 persoane -n.red)

Sursa foto: Amritanshu Sikdar | Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bani din tutun si alcool pentru Ministerul Tineretului si Sportului