Finantarea cercetarii, evaluarea rezultatelor programului-nucleu si corelarea acestora cu indicatorii utilizati in evaluarile internationale – obiective ale intalnirii dintre ministrul Educatiei si Cercetarii si reprezentanti ai Consiliului Institutelor Nationale de Cercetare-Dezvoltare din Romania

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Cristina Anisie, a avut o intalnire cu reprezentanti ai Consiliului Institutelor Nationale de Cercetare-Dezvoltare din Romania (CINCDR).

In cadrul intalnirii, s-au stabilit urmatoarele masuri atat de necesare pentru dezvoltarea cercetarii:

  • necesitatea introducerii finantarii institutionale de baza, incepand cu anul 2020, ca raspuns la nevoia de predictibilitate in asigurarea finantarii activitatilor si strategiilor institutionale;
  • evaluarea programului-nucleu si implementarea solutiilor identificate, analiza, actualizarea si corelarea indicatorilor nationali cu cei utilizati in evaluarile internationale;
  • elaborarea si implementarea de metodologii si proceduri de finantare, evaluare si certificare, care sa tina seama de performanta in cercetare;
  • accelerarea programelor de finantare din Planul National de CDI si evaluarea internationala;
  • intalniri periodice de consultare, pentru luarea deciziilor referitoare la imbunatatirea activitatii, stabilirea tintelor de performanta, elaborarea strategiilor din domeniu.

Monica Anisie a subliniat ca politicile defectuoase ale ultimilor ani si lipsa dialogului au adus cercetarea intr-o situatie dificila. Pe de alta parte, ministrul i-a asigurat pe cercetatori ca va depune toate eforturile pentru a incheia anul fara ca cineva sa aiba de suferit, din perspectiva proiectelor aflate in desfasurare.

„Cercetarea este o prioritate si este nevoie de un cadru legislativ care sa asigure o finantare bazata pe competitivitate si performanta in cercetare”, a declarat ministrul Monica Cristina Anisie.

Ministerul Educatiei si Cercetarii va elabora un plan de comunicare, adresat publicului larg - comunicate de presa, emisiuni, filme de promovare a INCD-urilor, a marilor proiecte de succes - prin care opinia publica sa fie informata permanent asupra rezultatelor cercetarii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri