Primaria Capitalei a finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, indicatorii tehnico-economici urmand sa fie supusi aprobarii Consiliului General la sedinta din luna decembrie, a anuntat miercuri primarul general, Gabriela Firea. Primarul promite ca in luna martie 2020 vor incepe lucrarile

Spitalul va avea 1.000 de paturi, sali de operatii, spatii de cazare pentru rudele pacientilor internati, o cresa si o o gradinita.

Gabriela Firea a declarat ca investitia este estimata la circa 400 milioane de euro, pentru cladire si dotari.

”Spitalul Metropolitan Bucuresti, primul spital inteligent din Romania, care va putea concura cu cele mai moderne unitati medicale din lume, devine realitate, asa cum am promis anul trecut. Avem finalizat Studiul de fezabilitate, iar in martie 2020 vom incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan! Acesta va avea 1000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continua, 31 de sali de operatie, dar si sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara", a declarat Firea, scrie Hotnews.

Spitalul va asigura pentru bucuresteni si pacientii din tara nu doar servicii medicale la standarde de excelenta, ci si conexe: centru de excelenta, campus universitar, cazare pentru personalul medical si rudele pacientilor, gradinita si cresa.

Citeste si:
Florin Citu: O companie a Gabrielei Firea, cheltuieli doar cu salarii
Florin Citu: O companie a...

Investitia este de 400 de milioane de euro, pentru cladire si dotari.

Cladirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum si dotarea cu aparatura ultramoderna se vor finaliza in 3 ani. Anual vor fi tratati in regim de spitalizare continua circa 45 000 de pacienti, iar in sistem ambulator, peste 280.000.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum vrea Gabriela Firea sa transforme anul 2018 in "Anul Sanatatii"