Primarul Gabriela Firea propune taierea celor circa 50 milioane lei propusi pentru biserici la inceputul anului, printre care 10 milioane lei pentru catedrala Mantuirii Neamului, potrivit proiectului de rectificare bugetara aflat pe ordinea de zi a sedintei consiliului General de saptamana viitoare.

Potrivit HotNews, in total, propunerea de rectificare bugetara este de circa 250 milioane lei, iar municipalitatea ramane cu un buget de 5,9 miliarde lei. In 2018, Primaria Capitalei a dat 121 milioane de lei la biserici, dintre care 45 milioane lei la Catedrala Mantuirii Neamului.

Plangeri penale pe numele lui Ludovic Orban si Florin Citu

Gabriela Firea, anunta ca vor fi formulate plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele prim-ministrului Ludovic Orban si a ministrului Finantelor Publice, Florin Citu, daca nu aloca bani Primariei Capitalei pentru achitarea unor servicii de utilitate publica.

Precizarile vin dupa ce premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o "neobrazare" din partea Primariei Capitalei sa mai solicite bani din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, subliniind ca aceasta cerere nu va fi acceptata.

"In cazul in care Guvernul Orban nu va da curs solicitarii noastre, atunci ii informez ca vom formula plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele domnului prim-ministru si pe numele ministrului Finantelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la transportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate", scrie edilul general, intr-o postare pe Facebook.

Firea apreciaza ca prim-ministrul "persista in a transmite, cu ura si incrancenare, informatii eronate" despre primarul general si Primaria Capitalei.

"Ii atrag atentia domnului prim-ministru ca bugetul national nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare", mai scrie primarul.

Firea adauga ca Ludovic Orban "se razbuna pe locuitorii Bucurestiului pentru a lovi politic in persoana primarului general".

Citeste si:
PMB, buget de 2,1 mld. euro.Ce proiecte de infrastructura primesc bani
PMB are in 2020 un buget...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Florin Citu, despre interventia Parlamentului in datoria publica