Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" Bucuresti-Ilfov trebuie sa plateasca in solidar cu inculpatii din dosarul Colectiv daune morale de aproximativ 50 de milioane de euro, catre ranitii si urmasii victimelor din club.

De asemenea, acestia trebuie sa plateasca aproximativ 8 milioane de lei costurile ingrijirilor medicale si pentru transportul ranitilor in diferite unitati medicale, scrie Ziare.com.

Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 si Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta "Dealu Spirii" Bucuresti-Ilfov sunt parti responsabile civilmente in acest caz.

Tribunalul Bucuresti este prima instanta chemata sa dea un verdict in urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni si cu ranirea altor peste 100. Decizia definitiva urmeaza sa fie luata de Curtea de Apel Bucuresti.

Lista intreaga a celor care urmeaza sa primeasca daune morale in minuta instantei.

Citeste si:
Dosarul Colectiv, amanat de Tribunal pentru lunea viitoare
Tribunalul Bucuresti a amanat...

Condamnarile

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in acest caz. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie.

Alaturi de fostul primar Popescu-Piedone, au mai fost condamnati trei angajati ai primariei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, reprezentantii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Nita si Cristian Nita, pirotehnistii Viorel Zaharia si Marian Moise sipompierii Antonina Radu si George Petrica Matei.

Singura care nu a primit condamnare la inchisoare cu executare este Sandra Motoc.

Citeste si:
Dosarul Colectiv: Tribunalul Bucuresti ar putea da luni sentinta
Dosarul Colectiv: Tribunalul...
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sentinte Colectiv. Piedone, 8 ani de inchisoare cu executare
Setari Cookie-uri