Primarul Gabriela Firea vrea sa schimbe denumirea Parcului Unirii in Parcul Teoctist Patriarhul, potrivit unui proiect ce ar putea fi pus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei Consiliului General de pe 18 decembrie, scrie consilierul USR, Octavian Berceanu, pe pagina de Facebook.

Acesta a prezentat proiectul de hotarare, iar in expunerea de motive, reprezentantii municipalitatii argumenteaza ca poarta acest nume atat parcul, cat si fantanile cantatoare, statiile de metrou, magazinul si bulevardul.

”Un alt motiv care ne determina sa propunem schimbarea denumirii din ”Parcul Unirii” in Parcul Teoctist Patriarhul este supra-atribuirea atributului ”Unirii” atat parcului situat in piata cu acelasi nume, fantanii cantatoare devenita obiectiv turistic, apoi magazinului care domina perspectiva spre Est, cat si celor doua statii de metrou, precum si a bulevardului limitrof, fapt de natura sa induca o oarecare confuzie la nivelul turistilor si al celor aflati in cautarea unei adrese in acest vast perimetru”, se arata in expunerea de motive a proiectului prezent pe 18 decembrie pe ordinea de zi a sedintei CGMB.

De asemenea, Primaria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrarilor fiind estimata la 8,5 milioane lei, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul General.

Institutia a transmis la solicitarea HotNews.ro cateva imagini cum va arata spatiul verde din centrul Capitalei dupa lucrari. In linii mari va fi schimbat sistemul de iluminat, vor fi facute doua alei noi, arborii uscati vor fi inlocuiti, se va aduce mobilier nou si va fi amenajata o zona pentru Euro 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri