Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care prevede ca elevii care se afla acum in clasa a VII-a sa sustina Evaluarea nationala dupa modelul actual. Astfel, evaluarea nationala transdisciplinara se amana pana in 2024, moment in care elevii care incep clasa a V-a in anul scolar 2020 – 2021 vor da acest tip de examen.

„Vestea buna pentru parinti si elevi, cei care sunt in clasa a VII-a vor sustine Evaluarea Nationala asa cum este acum”, a spus ministrul Educatiei, Monica Anisie, scrie Hotnews.ro.

”Prin urmare, am luat aceasta decizie de a nu pedepsi pe elevii nostri, ci de a construi lucruri noi in anii urmatori prin proiectul presedintelui Romaniei, "Romania educata" se prevede ca, incepand cu anul scolar in care programele scolare vor fi construite transdisciplinar, vom putea sa realizam si o astfel de evaluare. Ca urmare, vestea buna pentru parinti si pentru elevi este faptul ca, in anul scolar urmator cei care sunt in clasa a VII-a acum, vor sustine Evaluarea Nationala asa cum este ea anul acesta”, a declarat Anisie dupa sedinta de Guvern.

La fel se intampla si cu examenul de Bacalaureat. Aceelasi document prevede si ca pentru generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2020 – 2021 sustinerea unei probe transdisciplinare in functie de profil se amana.

De asemenea, aceeasi ordonanta cuprinde si prorograrea termenului pentru evaluarea scolilor doctorale.

”In prevederile ordonantei se proroga termenul pentru evaluarea scolilor doctorale. Asa cum bine stiti daca interventia Guvernului nu ar fi fost realizata acum incepand cu data de 1 ianuarie scolile doctorale isi pierdeau acreditarea. Trebuie sa mentionam faptul ca din 2011 nu s-a realizat nimic in ceea ce priveste evaluare acestor scoli doctorale. Trebuie sa mentionez ca de cand am venit la Ministerul Educatiei.”, a mai declarat Anisie

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei de guvern ordonanta prin care se amana termenele examenelor.

"Va rog sa acceptati sa fie introdus pe ordinea de zi suplimentara proiectul de ordonanta de urgenta privind unele masuri in domeniul Educatiei si pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea nationala, la Bacalaureat si la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se afla acum in clasa a VII-a sa se realizeze dupa modelul actual si nu dupa programa transdisciplinara pe care elevii nu au parcurs-o pana la acest moment. Totodata, in aceasta prorogare de termene, se prevede ca sa se proroge termenul pentru evaluarea scolilor doctorale, avand in vedere ca ARACIS nu a realizat o metodologie pentru aceasta evaluare. Daca nu luam aceasta masura, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, scolile doctorale se blocheaza si nu isi mai pot desfasura activitatea", a explicat Anisie.

Sursa foto: Photo by stem.T4L on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri