Un mars de comemorare are loc duminica incepand de la ora 16.00, cu ocazia implinirii a 30 de ani de ani de la Revolutie, informeaza organizatorii, mai multe organizatii neguvernamentale si comunitati online, inclusiv cele implicate in protestele ultimilor ani. ”Noi sarbatorim libertatea, dar ei comemoreaza pierderea celor dragi”, scriu organizatorii evenimentului ”Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alaturi de ei!”, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit organizatorilor, cei care vor sa fie alaturi de familiile celor care si-au pierdut parintii, copiii, sotiile, sotii, fratii si surorile, se vor aduna la ora 16.00 in Piata Victoriei pana la ora 17.00, cand vor pleca in mars spre Piata Universitatii, unde se va tine un moment de reculegere. Ulterior, potrivit programului, multimea va merge spre Piata Revolutiei - Ministerul de Interne, iar pana la 20.30, vor fi citite numele celor peste 1100 de Eroi ai Revolutiei din 1989.

Mesajul complet al organizatorilor:

Noi sarbatorim libertatea, dar ei comemoreaza pierderea celor dragi.
Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am castigat libertatea.

Dar tot pe 22 decembrie 1989, si in zilele dinainte si de dupa, mii de familii si-au pierdut parintii sau copiii, sotii sau sotiile, fratii sau surorile.
Aceste familii au ramas fara oameni dragi pentru ca noi sa avem libertate.

Aceste familii aprind o candela an de an pentru cei care au plecat pe un drum fara intoarcere.

Sunt copii ajunsi astazi, dupa 30 de ani, la varsta la care parintii lor au murit.

Sunt parinti in varsta acum care in toti acesti 30 de ani au trait cu durerea in suflet, cu golul lasat de pierderea copiilor lor.

Sunt soti sau sotii care si-au crescut copiii singuri, fara sprijin.
Toti au trecut prin acesti 30 de ani cu mare rana in suflet.

Care nu s-a inchis niciodata, caci ei simt ca nu s-a facut dreptate.

Ca nu au fost gasiti si condamnati cei vinovati de aceste morti.
Pe 22 decembrie noi, societatea, mergem sa fim alaturi de EI.

Sa le multumim pentru sacrificiu. Sa incercam sa le oferim macar un pic de compasiune.
Ca si anul trecut vom citi in Piata Revolutiei lista celor peste 1100 de nume de Eroi ai Revolutiei din 1989.
Noi trebuie sa fim alaturi de ei!

Am ales aceasta poza pentru ca din pacate s-au strecurat si greseli, greseli pe care le-au corectat si semnalat copiii, parintii sau prietenii Eroilor Revolutiei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri