Guvernul a adoptat, in sedinta de vineri, Memorandumul inaintat de Ministerul Justitiei prin care se propune desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), noteaza Agerpres.

Adoptarea acestui Memorandum nu inseamna ca Guvernul desfiinteaza SIIJ, ci ca isi asuma ca pozitie oficiala solutia propusa de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Urmatorul pas va fi elaborarea de catre Guvern a unui proiect de lege pe acest subiect pe care il va inainta Parlamentului pentru dezbatere, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, vineri seara, in inceputul sedintei de guvern, in legatura cu memorandumul propus privind desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), ca aceasta este o institutie sui generis care iese din principiile de functionare ale Ministerului Public, prin modul de reglementare a functionarii.

Premierul Ludovic Orban a precizat ca propunerea MJ de desfiintare a acestei sectii, in principiu, i se pare o propunere corecta, care de altfel este si in programul de guvernare.

"Practic angajamentul nostru legat de MCV este de transpunere a recomandarilor, pentru ca obiectivul nostru este la un moment dat sa punem punct acestui MCV", a afirmat premierul Orban.

Citeste si:
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Guvernul ar trebui să ofere...

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ludovic Orban: Avem pregătite în fiecare județ locatii pentru carantină
Setari Cookie-uri