Guvernul aloca 8 milioane de euro pentru Pavilionul 6 din Herculane, care redevine sanatoriu militar

Sanatoriul Medical Militar „Regele Ferdinand I – Hotel", cladirea Ministerului Apararii din Baile Herculane, considerata una dintre cele mai frumoase din oras, ar trebui sa intre in santier in 2020, dupa ce Guvernul a alocat aproape 8 milioane de euro pentru Pavilionul 6, cladirea de langa statuia lui Hercules, scrie tion.ro.

Investitia este estimata la 36,4 milioane de lei, echivalentul a 7,6 milioane de euro. Lucrarile ar trebui sa dureze trei ani, iar banii vor fi alocati prin finantare multianuala, incepand din 2020.

Cladirea s-a numit initial „Ospataria cea mare” si a fost terminata in anul 1824, dar a fost modificata prin 1906. Are subsol, parter, mezanin, trei etaje si un lift hidraulic. Pana in anul 1960, imobilul din centrul vechi al statiunii a fost sanatoriu militar si a apartinut Ministerului Apararii, care l-a pierdut la un moment dat. Cladirea a ajuns la Societatea Comerciala Hercules S.A., care nu a mai folosit-o din 1990.

Cladirea va deveni din nou sanatoriu medical pentru personalul Ministerului Apararaii Nationale si familiile lor, pentru pensionari si veteranii de razboi.

Citeste si:
Florin Cîțu: Majorarea salariilor nu se vede și în performanță
Florin Cîțu: Majorarea...
Sursa foto: Daria Virbanescu | commons.wikimedia.org

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri