Aproape 900.000 de persoane au intrat in tara in perioada minivacantei de Craciun, iar alte 655.000 fiind inregistrate pe sensul de iesire, a anuntat, duminica, Politia de Frontiera Romana, scrie Agerpres.

"Prin punctele de trecere a frontierei s-a inregistrat o crestere a traficului de persoane fata de o perioada normala, insa masurile dispuse de conducerea Politiei de Frontiera Romane au dus la fluidizarea acestuia, nefiind inregistrate blocaje sau timpi mari de asteptare. In perioada 21-28 decembrie 2019, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 1.551.000 de persoane, din care 896.000 pe sensul de intrare in tara si 655.000 pe sensul de iesire din tara si de aproximativ 357.000 de mijloace de transport, dintre care 203.000 pe sensul de intrare si 154.000 pe sensul de iesire", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Conform sursei citate, cele mai mari valori de trafic au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare in Romania, insa prin masuri imediate de fluidizare, inclusiv relaxarea controalelor pe momente operative in acord cu legislatia europeana, media timpilor de asteptare rareori a depasit 30 de minute.

Cele mai folosite au fost punctele de trecere a frontierei de la granita cu Ungaria, tranzitate de aproximativ 620.000 de persoane, precum si cele aeroportuare, cu peste 400.000 de persoane.

"Deoarece urmeaza minivacanta de Anul Nou, in continuare vor fi mentinute masurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere, sens in care peste 4.000 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat. Va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere (...) si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", se mai arata in comunicat.

Politistii de frontiera ii sfatuiesc pe cei care intentioneaza sa petreaca Revelionul in afara granitelor sa foloseasca toate punctele de trecere, deoarece se preconizeaza o crestere a traficului de persoane si mijloace de transport, in special la granita cu Bulgaria.

La frontiera romano-bulgara sunt deschise traficului international 10 puncte de trecere cu specific rutier: Giurgiu - Ruse, Vama Veche - Durankulak, Ostrov - Silistra, Negru Voda - Kardam, Lipnita - Kainardja (pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, programul de functionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00), Dobromir - Krushar (pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, programul de functionare fiind de la ora 8,00 la ora 20,00), Bechet - Orjahovo (bac), Calafat - Vidin, Zimnicea - Svistov (bac) si Turnu Magurele - Nicopole (bac).

Sursa foto: PAULA NEAMTU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri