Gabriela Firea a anuntat ca a semnat un contract de finantare pentru extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in zonele Ghidigeni, Oltenitei, Cheile Turzii si Henri Coanda, co-finantat din Fondul de Coeziune.

"Record de fonduri europene atrase de Primaria Capitalei in ultimii trei ani! Am semnat contractul de finantare aferent proiectului de 'Extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata in zonele Ghidigeni, Oltenitei, Cheile Turzii si Henri Coanda din Municipiul Bucuresti', proiect co-finantat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, ce presupune extinderea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, precum si reconfigurarea sistemului de apa uzata din aria de proiect, in valoare de aproximativ 68 de milioane euro", arata primarul general, intr-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea mentioneaza ca de la preluarea mandatului a semnat alte 13 contracte cu finantare europeana prin Programul Operational Regional (POR) 2014 - 2020, cu o valoare totala de aproximativ 279 milioane de euro, ce vizeaza achizitia a 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, precum si modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dubla linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

"De asemenea, Primaria Capitalei a atras fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru 'Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti - Etapa a II a', cel mai mare proiect de mediu din Romania, cu finantare europeana, in valoare totala de 360 de milioane de euro, si lucreaza la documentatia necesara pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru modernizarea a peste 200 km din reteaua primara prin POIM, in valoare de aproximativ 213 milioane de euro. Astfel, Primaria Capitalei atrage, in total, aproximativ 920 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin care dezvolta importante proiecte menite sa asigure bucurestenilor un nivel de trai comparabil cu al oricarei alte capitale europene", mai precizeaza Gabriela Firea.

Citeste si:
Firea "decapiteaza" bugetele pentru infrastructura si constructii
Firea "decapiteaza" bugetele...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
PMB contrazice Pro Infrastructura. Cand va fi gata Pasajul Ciurel
Setari Cookie-uri