Royal Tokaji, producatorul de vin din Ungaria, vinde cel mai scump vin de pe piata, editia limitata Essencia 2008, la pretul de 40.000 de dolari, scrie cnn.com.

Exista doar 20 de sticle din editia limitata, de 1,5 litri, al caror design a fost realizat manual de artistul sticlar James Carcass, iar fiecare sticla este, astfel, unica. Sticla are un design special, sub forma de decantor, fiind lucrata manual si vine intr-o cutie neagra cu un intrerupator care o lumineaza.

In momentul lansarii a fost descris drept „cel mai scump vin din lume”, dar editia speciala Essencia 2008 a fost cel mai scump vin scos la vanzare in 2019.

Din totalul de 20 de sticle, 18 au fost lansate pe piata anul trecut. Pana acum s-au vandut aproape 11 sticle si, cel mai probabil, Royal Tokaji va vinde urmatoarele sapte sticle pana in 2030, data la care expira vinul.

„Vinul are o concentratie mica de alcool, dar are foarte multa dulceata naturala. Este atat de dulce incat in mod normal se serveste cu o lingurita in loc de pahar”, explica Zoltan Kovacs, manager general al Royal Tokaji.

Citeste si:
Cramele Recas: Nici anul acesta nu avem prea mari asteptari de la stat
Statul ii lasa pe...

Marca Essencia este fabricata in regiunea viticola Tokaji, localizata in nordul orasului Budapesta, care este adesea o destinatia pentru turisti, care realizeaza tururi private la crama localizata la doua ore si jumatate de capitala Ungariei.

„Decizia de a imbutelia vinul Essencia este mereu luata de producatorul de vin. Poate sa vina dupa trei, patru sau chiar zece ani. Acest vin Essencia (2008) a fost imbuteliat dupa opt ani de maturare”, a explicat Zoltan Kovacs.

Sursa foto: royal-tokaji.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
TOP 6 city break-uri ieftine in Europa: Vezi lista preturilor
Setari Cookie-uri