Micronezia a disparut, insulele scufundandu-se sub valurile Oceanului. Pakistan si partea sudica a Indiei au fost abandonate, iar Europa se transforma incet intr-un desert. Asa ar arata lumea daca temperatura globala ar creste cu 4 grade celsius.

Exista si vesti bune – Antarctica de Vest nu mai este inghetata si de nelocuit. Orasele inteligente ar putea sa acapareze aceasta regiune, in timp. Nordul Canadei, Scandinavia si Siberia produc acum mult mai multe alimente, hranind astfel refugiatii care vin valuri din sud.

Aceasta harta prezinta efectele unei (foarte) posibile incalziri globale la care suntem partasi in aceste decade. Rapoarte indica deja faptul ca Antarctica se incalzeste puternic si constant, urmand, intr-adevar, ca cel mai probabil intr-un viitor nu foarte indepartat sa devina verde.

Foarte putini oameni de stiinta se mai indoiesc de faptul ca temperatura planetara creste si clima se schimba, iar principalul vinovat este omul. Multi insa ignora aceste lucruri, in frunte cu cel mai puternic om al lumii, presedintele SUA, Donald Trump.

Harta de mai sus, pe care o puteti vizualiza si aici, ofera si alternative, pe langa dezastrul evident – stramutarea a sute de milioane de oameni in zone devenite locuibile, reaparitia padurilor de acum sute de mii de ani in zone desertice, cresterea de culturi comestibile in zone in care acum ar fi imposibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri