Presedintele Klaus Iohannis sustine ideea ca oamenii care doresc sa munceasca in continuare, dupa varsta de pensionare, sa poata face acest lucru pana la 70 de ani. El arata insa ca este vorba doar despre o optiune, nu despre cresterea varstei de pensionare.

„Mi se pare o idee buna. Ne confruntam cu deficit de personal calificat si sunt multi oameni care ar vrea sa continue peste varsta de pensionare. S-ar atenua deficitul de forta de munca iar pesoanele care doresc si sunt apte sa faca acest lucru sunt in general calficate”, a spus Klaus Iohannis.

„Sa fie clar, asta nu inseamna cresterea varstei de pensionare. Este o optiune, nu o obligatie”, a precizat el, citat de Digi 24.

Vicepremierul Raluca Turcan spunea ca exista un proiect care prevede posibilitatea angajatilor sa opteze pentru a lucra pana la varsta de 70 de ani, dar a apreciat ca Romania nu este pregatita pentru acest lucru.

Premierul Ludovic Orban a spus ca aceasta e o tema in discutie.

Citeste si:
Cu cat il rasplatea Dragnea pe Ghizdeanu pentru ca-i facea PIB-ul mare
Cu cat il rasplatea Dragnea...

„Posibilitatea ca dupa varsta de pensionare, in anumite categorii de activitate, oamenii care isi doresc sa lucreze in continuare sa poata lucra fara sa le mai fie conditionata posibilitatea de a lucra de niste decizii administrative. Sa poata lucra pur si simplu mai mult decat varsta de pensionare. E doar o discutie momentan”, a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis, mesaj pentru primari: Fara parcuri in camp si localitati fara apa
Setari Cookie-uri