Ziarul Libertatea a discutat cu directoarea Colegiului Goethe, Ramona Costache, in limba germana, iar dialogul pe care l-a redat publicului arata faptul ca sefa celui mai important colegiu german din tara nu cunoaste aceasta limba. Mai mult, parintii spun ca liceul se degradeaza vazand cu ochii.

Parintii, profesorii si elevii n-au mai rezistat. Ei spun ca ceea ce n-a reusit nici regimul lui Nicolae Ceausescu, sa degradeze liceul Goethe, reusesc politicienii si pilele de azi. Cei de la Goethe se considera o familie.

O scoala si un liceu de elita, cel mai bun de limba germana din Capitala, clase primare unde se ajungea pe baza genealogica, acum cu admitere – practic, cu limba germana obligatorie – o casta de unde absolventii au acces facil la invatamantul de nivel inalt din Germania.

Ceva s-a scurtcircuitat, insa, in ultimii ani. Iar prestigiul institutiei atarna, spun ei, de o ata.

Liceul Goethe este o scoala cu predare in limba germana, avand chiar si o sectie speciala unde predau profesori veniti din Germania, iar elevii sustin examenul de Bacalaureat in limba germana.

Sursa foto: B1.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri