Primarul din Targu Mures propune ancheta sociala pentru cuplurile care isi doresc un copil

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aiba copii. In ancheta ar urma sa se tina cont de dovada unui loc de munca, a unei locuinte stabile, a unei situatii financiare "acceptabile”, precum si a unui nivel de educatie.

Astfel, Dorin Florea, precizeaza intr-o postare pe contul personal de Facebook, denumita "Aducerea pe lume a unui copil ar trebui sa fie o mare responsabilitate intr-un stat civilizat" ca "lipsa dezbaterilor publice si a discutiilor organizate intr-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotarari de Guvern si alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmari de cele mai multe ori ciudate".

El arata ca cele precizate mai sus se intampla si in cazul legislatiei privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului care, dupa parerea mea, ar trebui abordata altfel.

Nimeni nu se poate opune dorintei de a avea un copil, insa populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. De mai bine de sase ani, am atras atentia asupra acestor aspecte, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza

Vrea introducerea obligatorie a unui anchete sociale pentru viitorii parinti

Astfel, edilul propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri:

Citeste si:
Firtz: Timişoara este bogată, dar are poveri din trecut
Firtz: Timişoara este bogată,...
  • dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile;
  • situatie financiara acceptabila;
  • un nivel de educatie minim stabilit prin lege;
  • varsta minima la care un adult sa devina parinte, etc.

Dorin Florea mai precizeaza ca in cazuri exceptionale, in care totusi un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate mai sus va avea un copil, statul ar trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare ( igiena, educatie, hrana).

In acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea insa posobilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute mai sus

"Cred ca nu este cazul sa ne gandim sa crestem demografia tarii cu orice pret. In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.
Sunt absolut convins ca dupa o dezbatere serioasa privind aceasta tema si constientizarea celor ce primesc alocatia ca sursa de venit, s-ar relansa si programul de contraceptie", spune Florea.

In incheierea postarii, primarul din Targu Mures recunoaste ca in ciuda eforturilor Primariei Targu Mures pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, "din pacate nu s-a reusit decat in mica masura. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele aratate mai sus".

Citeste si:
Inspectia Muncii verifica legalitatea angajatilor din Colectiv
Inspectia Muncii verifica...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri