Victor Costache, ministrul Sanatatii a numit-o pe Roxana Stroe in functia de presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania. Numirea vine la cateva zile dupa ce ministrul l-a demis pe Marius Daniel Sisu, numit de fostul guvern in februarie 2019, cu toate ca picase examenul de admitere la Facultatea de Farmacie cu mai putin de un an inainte.

Roxana Stroe va exercita aceasta functie cu caracter temporar, pana la organizarea concursului de ocupare a functiei de presedinte sau revocare, conform legislatiei in vigoare.

"Pe perioada mandatului temporar, va avea in atributii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar si organizarea strategiei pentru desfasurarea in mod transparent si corect a concursurilor de presedinte si vicepresedinte pentru aceasta institutii. Ministrul Sanatatii i-a solicitat noului presedinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea functiilor de conducere ale acestei institutii sa fie validata cu reputati specialisti din domeniu", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinica si lucreaza in cadrul ANMDMR de la sfarsitul anului 2010. In prezent ocupa functia de coordonator al Directiei Farmacovigilenta si Managementul Riscului. Din 2014 este membru in Comitetul de Farmacovigilenta si Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.

Agentia Nationala a Medicamentului este cea care decide ce medicamente intra sau ies de pe piata din Romania si trebuie sa monitorizeze permanent stocurile de medicamente din tara noastra, in conditiile in care medicamente esentiale lipsesc adesea de pe piata din Romania.

Sursa foto: Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri