Seful DSU, Raed Arafat, a comentat, marti, cazul de la ISU Dolj unde 101 dintre angajati ar fi legati prin relatii de rudenie.

El a dorit sa faca precizari dupa ce Libertatea a scris ca inspectorul sef al IGSU, Dan-Paul Iamandi, persoana desemnata de ministrul de Interne, Marcel Vela, sa se ocupe de acest caz, are sotia angajata la ISU Iasi.

"Domnul general Iamandi, un militar cu cariera de 30 de ani, s-a casatorit cu o angajata a ISU Iasi in cursul anului 2017. Aceasta era deja angajata de ani de zile in cadrul inspectoratului respectiv, unde dansul era inspector-sef. Dupa casatorie, domnul general s-a mutat la Bucuresti, ocupand functia de inspector general, iar sotia acestuia a ramas la Iasi in cadrul ISU Iasi, chiar daca el ar fi avut puterea si posibilitatea sa o transfere la sediul IGSU din Bucuresti, ca sa fie aproape de el, insa in doi ani de zile acesta nu a facut acest lucru. Oare ce solutie aveau cei doi ca sa fie totul alb imaculat din punctul de vedere al unora? sa fie data doamna afara din inspectorat? sa divorteze? sa plece domnul inspector general din inspectorat?", a scris Arafat pe Facebook, scrie Ziare.com.

Seful DSU a adaugat ca astfel de situatii exista in toate institutiile civile, militare, publice si private.

"Astfel de situatii exista in toate institutiile, civile, militare, publice, private... oamenii se cunosc, se imprietenesc, se casatoresc, unii devin nasi, altii devin fini, totul in interiorul institutiei sau al firmei, dupa ce acestia au fost deja parte din respectiva institutie. Oare ce solutii exista care sa duca la multumirea criticilor din media si a celor care comenteaza lucrurile fara sa cunoasca povestea din spate sau realitatea situatiei? Sa emitem o lege care sa interzica relatiile de prietenie, casatoriile si orice alta interactiune, cu exceptia relatiilor strict profesionale, intre angajatii unei institutii si sa punem dupa aceea pe unii care sa urmareasca angajatii si sa raporteze superiorilor, ca sa putem lua masurile la timp inainte de a se sesiza vreun jurnalist si sa inceapa sa atace institutia si angajatii ei?", a punctat el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marcel Vela: Nu este domnul Arafat centrul universului