Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta a semnat cu Grup Servicii Petroliere contractul privind serviciile de dezesuare si ranfluare a navei Queen Hind, care, incarcata cu peste 14.000 de oi, a esuat in noiembrie 2019 in Portul Midia.

Potrivit conducerii companiei, contractul, in valoare de circa 19 milioane de lei, prevede si scoaterea si neutralizarea incarcaturii din interiorul vaporului.

"Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare. Durata contractului va putea fi prelungita doar daca operatiunile nu pot fi realizate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile sau restrictiilor impuse de Capitanie sau alte autoritati relevante", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de CNAPM, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, procedura de selectie a inceput pe 31 decembrie 2019, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime invitand noua companii din tara si strainatate, trei dintre ele depunand oferte.

Nava Queen Hind, incarcata cu circa 14.600 de oi, s-a rasturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundandu-se partial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, scoase vii de la bordul vaporului fiind, in zilele de dupa incident, si cateva sute de oi.

Citeste si:
Ministerul Sanatatii: Este o bomba biologica la malul marii
Ministrul Sanatatii, despre...

Dupa esuarea navei, au fost salvate circa 250 de oi, dintre acestea in prezent fiind vii 180, animale care pana la sfarsitul saptamanii trecute s-au aflat la o ferma din Nuntasi, judetul Constanta. Ulterior, oile au fost preluate de reprezentantii asociatiei de salvare a animalelor Arca si transportate la o ferma special amenajata, in apropiere de Bucuresti.

Potrivit CNAPM Constanta, luna trecuta au fost finalizate operatiunile de ecologizare a zonei din dreptul navei Queen Hind, monitorizarea efectuata continuu aratand ca nu sunt probleme cu poluarea mediului.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANSVSA: Cadavrele oilor din nava esuata NU contamineaza apa sau mediu
Setari Cookie-uri