Un numar de 5.879 de incidente din timpul asistentei medicale au fost raportate anul trecut de catre spitale la Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate, a declarat presedintele institutiei, Vasile Cepoi.

Potrivit ANMCS, 50,08% dintre evenimentele adverse asociate asistentei medicale au avut drept cauze: nerespectarea masurilor universale si specifice de prevenire si combatere a infectiilor asociate asistentei medicale, 19,34% erori in utilizarea medicamentelor, 14,17% caderi (n.r. - pacientii au cazut), 3,84% tehnici eronate in efectuarea manevrelor invazive, 3,84% nerespectarea procedurilor si sau a reglementarilor, scrie Agerpres.

De asemenea, evenimentele au mai avut drept cauze si erori de diagnostic si tratament - 2,04%, 1,76% erori de investigare, 1,48% disfunctionalitati si defectiuni ale aparaturii si dispozitivelor medicale, 1,36% erori cauzate de lipsa de posibilitati de investigare adecvata, 1,04% absenta procedurilor si sau reglementarilor, 0,84% manevre neinvazive eronate producatoare de leziuni traumatice, 0,52% utilizarea de dispozitive medicale si materiale sanitare necorespunzatoare, 0,40% erori chirurgicale, 0,28% erori ale transfuziilor de sange si ale administrarii produselor din sange.

Conform unui centralizator al ANMCS, in anul 2018 au fost raportate 5.132 de evenimente adverse asociate asistentei medicale, iar in anul 2017 - 2.324.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri