Inspectorii sanitari au finalizat controlul la Spitalul Universitar, dupa ce deputatul Emanuel Ungureanu a publicat imagini cu persoane decedate abandonate pe holurile unitatii sanitare, si au aplicat amenzi de 21.000 de lei, scrie Mediafax.

Echipa de inspectori a constatat ca imaginile aparute corespund realitatii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasata de catre o asistenta medicala, intr-un loc neadecvat, pe o scara de evacuare in caz de incediu, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, intr-un spatiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei.

„De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus in vedere ca, in termen de 30 de zile, sa identifice si sa amenajeze un spatiu special pentru pacientii decedati, precum si sa revizuiasca procedura de manipulare a pacientilor decedati, cat si sa instruiasca personalul medical care se ocupa de astfel de situatii”, mentioneaza MS.

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, joi si vineri, pe Facebook, mai multe poze cu pacienti decedati care erau pusi pe targa, pe holurile Spitalului Universitar din Capitala. In replica, reprezentantii unitatii sanitare au spus ca a fost facuta o ancheta interna si persoanele responsabile vor fi sanctionate.

Citeste si:
Ministerul Sănătății primește o donație de un 1 milion de măști de...
eMAG donează un milion de...

Sursa foto: Facebook Emanuel Ungureanu - deputat USR

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Noi informații despre primul caz de coronavirus din România
Setari Cookie-uri