Un roman care locuieste in Wuhan, in centrul epidemiei cu noul tip de coronavirus, cere repatrierea din China de teama sa nu se imbolnaveasca, anunta Ministerul roman de Externe.

Datele cetateanului roman au fost transmise catre institutiile europene care se ocupa de repatriere.

„Ambasada Romaniei la Beijing este in contact permanent atat cu cei trei cetateni romani care se afla in provincia Hubei, cat si cu reprezentantii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate in Republica Populara Chineza in vederea gestionarii situatiei mentionate. MAE precizeaza ca cetateanul roman care se afla in orasul Wuhan si-a exprimat intentia pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise si inregistrate in evidentele institutiilor europene si ale partenerilor pentru facilitarea deplasarii catre Romania”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului de Externe.

De asemenea, in zona mai sunt doi romani, care locuiesc in localitati din apropiere si care nu au cerut inca repatrierea, insa Ambasada Romaniei la Beijing mentine contactul cu ei. MAE subliniaza ca poate asigura asistenta si sprijin pentru revenirea in tara a persoanelor care solicita acest lucru.

„In ceea ce priveste ceilalti doi cetateni romani care se afla intr-o alta localitate din provincia Hubei, Ambasada Romaniei la Beijing mentine contactul in permanenta cu angajatorul acestora si cu autoritatile chineze pentru identificarea unei modalitati optime de repatriere avand in vedere restrictiile impuse in zona. Totodata, MAE este in legatura nemijlocita cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene si cu organismele europene relevante in vederea realizarii unui schimb de informatii in timp real si a intreprinderii masurilor necesare in vederea repatrierii cetatenilor romani aflati in Republica Populara Chineza”, precizeaza MAE.

Ministerul de Externe a transmis, luni, ca in prezent sunt trei romani in provincia Hubei, China, insa starea lor de sanatate este buna. Institutia a anuntat ca alti 120 de romani se afla in Hong Kong si 70 in Macao. Sunt si studenti romani cu care ambasada tine legatura, insa numarul lor nu e precizat.

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri