Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a cerut Casei Nationale de Pensii Publice, Inspectiei Muncii si ANPIS sa prezinte o situatie a conditiilor de depozitare a documentelor, in urma mediatizarii unor imagini facute publice de un cetatean din Constanta, trimis sa isi caute singur documentele in sediul unei institutii.

Cladirea filmata este o anexa a sediului principal al AJPIS Constanta, in care si Casa de pensii detine un spatiu in care a depozitat dosarele pasive ale beneficiarilor decedati.

In opinia ministrului, dincolo de lipsurile material sau de conditiile existente, lucrurile ar putea arata altfel,daca ar exista mai mult interes din partea angajatilor.

In opinia ministrului, dincolo de lipsurile material sau de conditiile existente, lucrurile ar putea arata altfel,daca ar exista mai mult interes din partea angajatilor.

”Nu avem conditii potrivite, nu avem resurse sa facem investitii,dar totusi nu ne putem bate joc de niste documente, pentru orice scop au fost ele depuse de catre cetateni la institutiile publice. Exista o limita, chiar si in conditii in care nu dispui de spatii potrivite, sub care nu poti permite abandonarea de documente. Esti dator sa cauti solutii. Un geam, o curatenie poti face indiferent de cat de limitate sunt resursele pentru institutiile publice care lucreaza cu publicul respective detin arhive de documente. Regret situatia in care un cetatean din Constanta a fost trimis sa isi caute singur documente in arhiva care arata intr-o stare deplorabila, o stare care merge dincolo de necesitatile de investitii”, a aratat ministrul Violeta Alexandru.

Citeste si:
Raed Arafat considera normale angajarile la stat prin nepotisme
Seful DSU, Raed Arafat,...

Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Româncă stabilită în UK: Plata zilelor libere ne împiedică să ne întoarcem acasă
Setari Cookie-uri