Cei doi brutari din Sri Lanka, scosi din procesul de productie a painii in brutaria din Ditrau

Proprietarul brutariei din Ditrau, care a angajat doi barbati din Sri Lanka s-a oferit sa ii mute pe cei doi din procesul de productie a painii, spunand ca acestia vor fi doar ajutoare, scrie Digi24.ro.

Patronul a declarat ca intotdeauna cei care au muncit au fos platiti, inclusiv pentru orele suplimentare, si ca ii asteapta pe cei care au avut nemultumiri, pentru clarificarea problemelor. Aceasta, in conditiile in care mai multi angajati ai brutariei s-au plans ca nu sunt platiti in conformitate cu orele lucrate si ca nu sunt bine tratati.

Primarul din Ditrau, Puskas Elemer, a sustinut ca, de fapt, problema oamenilor este legata in primul rand de conditiile de lucru din brutarie.

„Multi oameni si-au exprimat parerile despre munca lor in brutarie, s-a vazut ca problema nu este cu cei doi muncitori angajati din Sri Lanka, ci cu comportamentul sefului brutariei cu angajatii. Oamenii au plecat pasnic acasa. Am promis ca vom face luni o petitie catre brutarie, eu voi mediatiza aceasta problema si vom depune petitia la brutarie, cu cerinta de a schimba munca lor la brutarie. Sunt multi oameni care s-ar intoarce, daca s-ar schimba conditiile”, a spus primarul Puskas Elemer.

Totusi, au fost mai multi oameni care, in timpul sedintei au sustinut ca imigrantii pot provoca probleme.

Citeste si:
O nouă explozie a zguduit Beirutul
O nouă explozie a zguduit...

Conflictul a inceput dupa ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau, in frunte cu preotul romano-catolic, Biro Karoly, s-au adunat, miercuri, in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii sustineau ca a le e teama ca la ei in comuna „sa nu vina un val de migranti”, care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

Proprietarii de locuinte unde au fost cazati cei doi muncitori au primit amenintari de la localnici, astfel incat patronii fabricii de paine au decis sa ii mute pe acestia la Gheorgheni.

Sursa foto: Digi24.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri