Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de precipitatii abundente valabila pana la ora 23:00 in noua judete din nord si vest si doua atentionari Cod galben de vant si ninsori viscolite ce vizeaza mai mult de jumatate din tara.

Potrivit meteorologilor, pe durata zilei de marti, intre orele 15:00 - 23:00, in zona de munte a judetelor Cluj, Salaj, Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Maramures, Bistrita-Nasaud si Caras Severin, va fi in vigoare un Cod portocaliu de precipitatii abundente, ce vor acumula local 40 - 50 l/mp, scrie Agerpres.

Totodata, in intervalul 4 februarie, ora 13:00 - 5 februarie, ora 8:00, pe durata primei avertizari Cod galben, in zone din 28 de judete se vor semnala intensificari ale vantului, cantitati insemnate de precipitatii, precum si ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1.700 de metri.

Astfel, in cursul zilei de marti, 4 februarie, va ploua pe arii extinse in vestul, nord-vestul si centrul tarii, iar la munte vor fi precipitatii mixte. In noaptea de marti spre miercuri (4/5 februarie), in regiunile intra-carpatice, ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar la munte si in nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitatile de precipitatii vor depasi 20 - 25 l/mp si, izolat, 35 - 40 l/mp.

Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si centrale, cu viteze in general de 55 - 65 km/h, dar mai ales in zonele montane, indeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90 - 100 km/h si va fi viscol. Intensificari temporare ale vantului vor mai fi si in restul teritoriului, dar in special in sudul Olteniei, unde rafalele vor depasi 50 - 55 km/h. Izolat, vor fi conditii de polei sau ghetus.

Conform ANM, un al doilea Cod galben de vreme rea va intra in vigoare miercuri, la ora 8:00, si va afecta peste trei sferturi din tara, inclusiv municipiul Bucuresti, pana joi dimineata.

In intervalul mentionat, in regiunile estice vor fi precipitatii, la inceput ninsori in zona de munte si in nordul Moldovei si mai ales ploi si lapovita in rest, iar spre seara si noaptea vor predomina ninsorile. La munte, in nordul si centrul Moldovei, iar din orele serii si in sudul Moldovei, Dobrogea si in cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zapada, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. Rafalele vor depasi 60 - 70 km/h, iar in zona montana 90 - 100 km/h.

Specialistii precizeaza ca, in a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (5/6 februarie), vantul va fi intens si in regiunile vestice si centrale, rafalele depasind 55 - 60 km/h.

ANM mentioneaza ca, in cursul diminetii de miercuri, 5 februarie, avertizarea Cod galben va fi actualizata.

Sursa foto: Shutterstock / LeManna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri