Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza ca, pentru perioada urmatoare in care sunt anuntate precipitatii mixte si sub forma de ninsoare, sunt pregatite sa intervina in Capitala aproximativ 740 de utilaje si 415 operatori, iar stocurile de material si solutii antiderapante se ridica la 21.260 de tone.

"In momentul de fata sunt pregatite pentru a interveni 334 de utilaje destinate sa imprastie material antiderapant si pentru pluguit zapada si 415 operatori pe timpul noptii. Totodata, sunt disponibile, in total la nivelul celor sase sectoare, 21.260 de tone de material si solutii antiderapante", informeaza PMB, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, daca evolutia fenomenelor meteorologice o va impune - respectiv daca vor fi necesare transportul si evacuarea zapezii -, parcul de interventie va fi suplimentat pana la un total de 741 de utilaje.

In caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale si institutii publice, pe pante, rampe si poduri, dupa care se continua pe toate strazile din oras.

Echipele DGASMB realizeaza actiuni pentru depistarea persoanelor fara adapost, pe care le directioneaza catre centrele sociale din Pallady si Odessa din Calea Serban Voda. Echipele DGASMB distribuie paturi pentru persoanele fara adapost care refuza cazare in centrele Municipalitatii, precum si bauturi calde (ceai si supa), precizeaza PMB.

Citeste si:
Schimbari la Administratia Strazilor pentru companiile municipale
Schimbari la Administratia...

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgente sociale (telefon scurt 021.9524), la care bucurestenii pot sesiza cazurile de persoane fara adapost de pe raza Capitalei.

PMB reaminteste ca pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde acestia pot semnala eventuale probleme aparute in urma ninsorilor/ precipitatiilor.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Bădulescu: Romprest refuză să ia gunoiul de la centrele de carantină
Setari Cookie-uri