Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, joi, avertizarea Cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului si ninsoare viscolita si spulberata pentru 18 judete si a emis alte doua Coduri galbene, ce vizeaza mai multe zone din centrul si sud-estul tarii, respectiv o informare meteo de vant, valabila pentru cea mai mare parte a teritoriului.

Conform ANM, joi, pana la 13:00, in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute cu rafale de 70 - 80 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura peste 80 - 100 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Judetele vizate de Codul portocaliu sunt: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Buzau, Vrancea, Covasna (partial), Prahova (partial), Brasov (partial), Dambovita (partial), Arges (partial), Sibiu (partial), Valcea (partial), Gorj (partial), Alba (partial) si Hunedoara (partial).

In acelasi interval orar, in judetele Bacau si Vaslui, vantul va mai prezenta intensificari, cu viteze de 55 - 65 km/h.

De asemenea, joi, intre orele 13:00 - 18:00, vantul va mai prezenta intensificari in jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea si estul Munteniei, cu viteze de 55 - 60 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, precum si pe litoral peste 70 km/h, spulberand zapada. Va mai ninge slab in extremitatea de sud-est a tarii.

Potrivit meteorologilor, ulterior, incepand de la ora 18:00 si pana sambata, la ora 2:00, va fi in vigoare o informare de vreme rea, potrivit careia vantul va prezenta intensificari temporare in estul si sud-estul tarii, cu viteze, in general, de 45 - 55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, dar pe arii mai restranse. Se vor semnala ninsori, in general slabe cantitativ, in zonele de munte, local in nord, centru si est, iar in cursul zilei de vineri (7 februarie) si in regiunile sudice.

"Pana la finalul saptamanii, in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi rece, local geroasa in timpul noptilor", noteaza ANM.

In plus, in intervalul de valabilitate 6 februarie, ora 18:00 - 7 februarie, ora 23:00, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura va fi Cod galben de vant, cu intensificari temporare de peste 70 km/h. Totodata, ninsorile vor fi viscolite, zapada spulberata, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Codul galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite va afecta judetele: Covasna (partial), Buzau (partial), Prahova (partial), Brasov (partial), Dambovita (partial), Arges (partial), Sibiu (partial), Valcea (partial), Gorj (partial), Alba (partial), Hunedoara (partial), Caras-Severin (partial).

Sursa foto: V_Sot_Visual_Content/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri