Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de gripa in Romania, avand in vedere numarul crescut al cazurilor de gripa si infectii respiratorii din ultima saptamana.

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anuntat, joi, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, potrivit Digi24.

Ultimele doua persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an si sase luni din judetul Neamt si o femeie de 49 de ani din judetul Mures. In ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Ambii aveau conditii medicale preexistente si nu fusesera vaccinati antigripal.

Sunt peste 7000 de cazuri de gripa, ceea ce reprezinta un numar dublu fata de saptamana anterioara si tot dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sunt peste 170.000 de infectii resporatorii, cu 23.000 mai multe fata de saptamana anterioara.

Autoritatile sanitare anunta ca dozele de vaccin achizitionate suplimentar vor ajunge la medicii de familie saptamana viitoare, astfel ca, cine nu s-a vaccinat antigripa o poate face.

Sursa foto: Aleksandra Suzi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri