Papa Francisc i-a criticat pe cei care pornesc razboaie in lume, "fara sa stie sa-si domine propriile pasiuni", si a propavaduit respectarea legilor crestinismului cu prilejul rugaciunii Angelus de duminica, relateaza EFE.

"Dumnezeu ne invata adevarata libertate si responsabilitatea legii. Consta in aplicarea sa ca instrument al libertatii pentru ca ne ajuta sa fim liberi si sa nu fim sclavii pasiunii si ai pacatului", le-a spus papa credinciosilor stransi duminica in piata Sf. Petru, conform Agerpres.ro.

Suveranul Pontif a subliniat in acest sens ca aceste conflicte sunt o consecinta a acestor pasiuni neinfranate.

"Sa ne gandim la razboaie, la consecintele acestor conflicte, la fetita care a murit de frig zilele trecute in Siria si la atatea calamitati. Sunt rodul pasiunilor, al celor care nu stiu sa-si domine propriile pasiuni", a subliniat papa.

Inaltul Pontif a avertizat ca atunci cand cedam tentatiilor si pasiunilor incetam sa devenim stapani ai propriei vieti si devenim incapabili sa o gestionam cu vointa si responsabilitate.

Citeste si:
Papa, pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga
Papa Francisc, pe jos pe...

"Primindu-l pe Dumnezeu si legile sale in sufletul nostru vom intelege ca atunci cand ne iubim aproapele, nu ucidem pe altii, ci pe noi insine pentru ca ura, rivalitatea si diviziunea ucid marinimia fraterna pe care se bazeaza relatiile interpersonale", a sustinut papa.

Dupa rugaciunea Angelus, papa Francisc i-a salutat de la fereastra Palatului Apostolic pe cei veniti sa-l asculte in piata Sf. Petru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
IGPR: Peste 1.000 de persoane, preluate din zonele de frontieră, în 24 de ore
Setari Cookie-uri